12 d’agost del 2011

La crisi explicada

de aquí
Tot i haver-hi posat la millor voluntat està clar que no me n'he sortit. Alguns ho han dit sense embuts: "jo de economia no hi entenc un borrall". Altres, tot dissimulant, han deixat un comentari més o menys asèptic. És comprensible, la economia, més encara, la dita macro-economia, és una cosa (no goso dir-ne ciència) que té un alt grau de abstracció només a l'abasta del veritables i comptats especialistes. Com la física quàntica, com si diguéssim, però més imprevisible.

Afortunadament he trobat la solució —com no se'm havia acudit?— i és que les coses sempre hi ha algú que les ha pensat abans. Aquests vídeos, elaborats per especialistes en la matèria, ho explique de forma didàctica i a l'abasta de qualsevol persona, àdhuc amb coneixements mínims o nuls de economia.

Crisi a dos nivells
Com és sabut la crisi a casa nostra té dos nivells o vessants, la global i la específicament espanyola. Començarem per la global:




I tot seguit veiem com ens ha afectat a Espanya d'una manera específica:


Estic segur que ara la cosa haurà quedat molt més clara.


4 comentaris:

  1. Més clar que l'aigua. I fins que aquests inversors no recuperen el que han perdut no pararan. Ara ja sabem per a qui trevalla la Santíssima Trinitat.

    ResponElimina
  2. S'entén perfectament, Brian!

    ResponElimina
  3. veus que fàcil, ja no cal ni escriure, dos videos i sabem de seguida el que ha passat, si es que hi ha crisi....que ZP encara no n'està del tot segur.

    ResponElimina
  4. Coneixia el segon però no el primer. Brillant!
    Gràcies pels aclariments...

    ResponElimina