19 de març del 2012

"Demostra que no ets un robot" i altres collonades

De aquí
L'altre dia, des de la butaca estant, iPod en mà, estava fent un repas als blocs del veïnat. Al anar a deixar un comentari en un d'ells em vaig trobar amb que el mecanisme anti-spam de Blogger s'ha sofisticat una mica més: ara demana no una, sinó dues paraules de identificació, que, a més a més, apareixen en caràcters més borrosos. Es veu que els robots també s'han sofisticat i ja eren capaços de reconèixer i introduir un mot simple. El que més em va tocar els nassos, però, va ser el requeriment comminatori: "demostra que no ets un robot". "Ves a la merda!", em venien ganes de contestar. Però, és clar, ¿quina culpa en té l'usufructuari (que no amo) del bloc, de que a can Blogger s'hi hagi instaŀlat el típic innovador agressiu? Total, sigui perquè amb l'iPod no veia bé les lletres, o pel què fos, al tercer intent ho vaig deixar córrer.

Admeto que certes precaucions no hi ha més remei que prendre-les, sobre tot en llocs molt concorreguts, com per exemple els mitjans de comunicació, però a nivell de catosfera de barriada, ¿voleu dir que n'hi ha per tant? Altres vegades et trobes amb que després de deixar el comentari et diuen que "està pendent de moderació", i quan hi tornes ja està "moderat" però l'apunt ha passat a millor vida; que les coses a Internet van molt de pressa.

Jo m'he trobat alguna vegada que s'ha m'ha colat un troll, però la solució és tant senzilla com esborrar-li el comentari a posteriori i afegir l'intrús a la llista de spam. Quan torna veu que no se li admet el comentari i santes pasqües. En fi, lo dit: collonades. Em venia de gust desfogar-me.

14 comentaris:

  1. tens raó, és una collonada, a mi em va bé el filtre perquè en tenir tants blocs se'm podria passar algun comentari i així els veig.

    salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una bona raó: si t'has fet a una manera de fer el seguiment i et va bé, tampoc hi ha cap raó per canviar-ho

      Elimina
  2. Ara sembla que blogger se l'ha passada remenant una pila de coses i cada dia resulta més complex bloguejar, comentar i fer el seguiment. Però no fan mai res perquè sí, o sigui que ves a saber què és el que persegueixen amb tanta bestiesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bien sûr, que sí. Tothom té una bona raó per fer les coses... o per no fer-les. :)

      Elimina
  3. Collonada però tens raó. Jo hi ha vegades que no sé què caram i diu. Cada cop ho fan més difícil. No sé si realment aturen alguna cosa o sí tot plegat ha deixat de tenir sentit (no ho sabrem mai!).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si és el que diu l'Aris, sí que té sentit. En tot cas jo no ho faig servir i no se'm omple el bloc de porqueria...

      Elimina
  4. gràcies al Salvador vaig descobrir com superar aquesta collonada de les dues paraules, em vaig instalar el google Chrome i ja no tinc cap problema. Amb els altres navegadors es com impossible

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! que mal parits! ¿O sigui que és una estratagema? Alguna vegada he estat temptat de provar el Chrome, però ja li he agafat una mica de carinyo al Firefox; i si van amb males arts, raó de més per no canviar. Això sí, abans que el IE qualsevol cosa.

      Elimina
  5. ah! jo navego amb Google chrome, per això no tinc problemes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, amb el meu navegador me'n surto, però les lletres es veuen molt borroses i de vegades cal repetir.

      Elimina
  6. Francament, el millor és anular aquesta opció: estic convençut que, en el cas de la catosfera, poca cosa hi ha a témer. Aquest identificador que el blogger proposa té sentit potser en llocs d'internet amb milers de visites, però no és el cas habitual d'un bloc. Així que el millor és no fer servir l'identificador de robots: com que és només una opció no obligatòria, el blocaire l'elimina i ja està.

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'acord, Leb, això és exactament el que volia dir. Però en fi, si algú li veu utilitat... :)

      Elimina
  7. Jo també he anul.lat la identificació de paraules perquè ja em feia ràbia quan anava a comentar tenir que repetir-la, així que vaig pensar que no havia de torturar als que em comenten.

    ResponElimina
  8. Molt bé, el que no vullguis per tu... :)

    ResponElimina