24 de desembre del 2010

Merrie Melodies: La treva de Nadal.- Actualitzat!

Ja em perdonareu que tiri de tòpic, però és que un (a més de no gaire imaginatiu) és sentimental i una mica retro (Je me souviens) i, arribades aquestes dates, el primer que li ve al cap a l'hora de felicitar les festes nadalenques és el So this Chrismas de Lenon o les Pipes of peace de'n McCartney. (Podríem anar més en darrera, fins a Bing Crosby, però no vull que em tireu tomàquets, que empastifaríeu la pantalla).

La història, o la llegenda, —mai sabem exactament on comencen les unes i acaben les altres— és prou coneguda: la nit de Nadal de 1914, al front occidental de la Primera Guerra mundial és va produir una treva informal i espontània quan els soldats de la trinxera alemanya varen començar a cantar el Stille Nacht i altres nadales, i els anglesos els varen seguir. Segons les versions més edulcorades es varen intercanviar felicitacions, la onada es va estendre a una gran part del front i fins i tot es varen jugar partits de futbol entre uns i altres. Paul McCartney (més tard Sir Paul McCartney) va escriure la cançó Pipes of Peace, de la que en va sortir aquest vídeo:



I després de donar veu a anglos i germànics potser que posem el contrapunt amb aquest El Noi de la mare que he trobat a Youtube. No és el que jo buscava, però no sona malament del tot.


Aquest m'ha fet molta gracia. I ha corregut com la pólvora. Un toc de humor no ve mai malament. :)

13 comentaris:

  1. Bona treva Brian! i una abraçada per la R. també :)

    ResponElimina
  2. Recordo la recent película "Joyeux Noel" sobre la treva de 1914. Que tinguis unes bones festes i un bon any 2011.

    ResponElimina
  3. "Bona treva"; quin sarcasme! Demà comença la traca final que durarà fins passat reis i ens deixarà exànimes. Maleïda "treva". Cli: gràcies, he donat l'encàrrec; rep l'abraçada de tornada.

    Gràcies a tots. Que sus_sea_leve el Nadal, el Solstici o el que us toqui patir.

    ResponElimina
  4. Gràcies Allau, ens hem creuat. Espero que les nits siguin de pau, perquè el que és els dies... :)

    ResponElimina
  5. Les religions no desuneixen, és l'ús que en fan alguns per interessos abjectes. Res crea tanta unió com compartir creences elevades. Ben portat això de la treva i et desitjo Brian, de cor un Bon Nadal i any nou.

    ResponElimina
  6. Brian, finalment puc contactar.
    Et desitjo unes molt bones festes i un 2011 ple satisfaccions i d'inspiració.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Damien,
    We still have a Problem?

    Criteri,
    Jo també et desitjo de cor un bon Nadal i un bon any.

    Evo, Apañó,
    Igualment, bones festes i bon any nou.

    ResponElimina